Thursday, 26 January 2012

selamat tinggal CINTA !

PERTAMA KALI DI TIPU PEREMPUAN !!!


Bulan 5 2011 aku kenal gn sowg girl ney dri FACEBOOK . First time aku jumpe dy bln 6 . Kite org jumpe dekat umah dy . Then kite org keluar jln2 at seremban . First date laa konon nye . tp dy rosak kn hari 2 . time aku tga jln2 gn dy ttbe fon dy berdering n dy sowh aku hantar dy at satu tempat ney , dy ckp nk jumpe kakak angkat dy . aku pon hantar laa dy . lepas 2 boleh pulak dy sowh aku g tmpat len dlu . aku dgn muke jem tros blah . pastu dy mcj aku sowh tgu dy kt mne2 dlu , aku pon tgu la dgn perasaan lain mcm time 2 , then aku pown perhati laa dy dri jauh , rupe2 nye dy jumpe gn laki mne tah . time 2 aku mmg tersentap gilaa laa , tapi aku diam kan jee pasal ni , kowg nak taw bpe lame aku tgu ? 6jam aku tgu dy kat seremban 2 . last2 e2 yg aku dpt , lepas beberapa minit aku sakit hati sgt aku g laa kat tmpat yg aku hantar dy 2 , aku tnye gn owg kat c2 "kak ade nmpak x sowg girl pkai bju wrne coklat umur dlm lingkungan 17 ?" then akak 2 ckp "dy dah balik dik" pastu dy mcj aku dy dh sampai umah . aku pon tros g uma dy dgn perasaan mara n risau . smpai je umah dy , dy tros kua , aku just ckp dua perkatan je time 2 gn dy "terima kasih !" pastu aku blah . dlm perjalanan aku blk mcm2 aku pk , dlm masa yg sama dy mtk maaf gn aku , ambik masa jugak laa aku nak maaf kn dy time 2 , tp aku x ckp g dy yg aku nmpak dy jumpe laki lain . lepas 2 kite owg tros kn hubungan kite owg mcm couple lain , smpai bulan 8 ttbe dy sowh aku deactive acc fb aku , dy ckp sbb dy dh deactive acc fb dy , aku try find dy tapi x jumpe , then aku pown try find dy gune acc fb akak aku , kowg nk taw dy wat ape ? dy block acc fb aku , time 2 aku sabar lagi , aku diam diri lagi , beberapa minggu kemudian aku sje laa nk usha fb dy kn , aku bukak laa pkai acc mbe aku , then aku trkejot sbb dlm fb dy , dy wat status MARRIED gn laki mane tah . aku still sabar , aku diam diri sekali lagi , time 2 mmg mcm2 perasaan laa ade . time 2 jugak first time aku menangis sebab PEREMPUAN . Yela bkn senang nak terima bila org yg kite syg x setia gn kite , bayang kan laa ape yg aku rase time 2 , aku rase law kowg jadi aku mesti kowg dh lame tinggal kn girl ney kn ? Tapi aku terus kn hubungan aku gn dy dengan penuh sabar . Bulan 9 hari jadi dy , aku simpan duet dlm rm700 sbb nk beli hadiah utk dy , aku beli kan fon baru utk dy sbb aku kesian tgk dy pakai fon cikai , tiba hari jadi dia aku dpt mcj dri dy "bie npe x dtg birthday party ? " aku pon trkejot laa sbb dy x jemput aku n aku x taw apa2 pon psl birthday party dy , time 2 aku dpt taw dy sengaja wat cm 2 sbb dy x nak aku dtg n dy ada jemput laki lain yg aku x patut jumpa , mlm 2 aku g umah dy , tepat pukol 12 aku letak hadiah n card kat depan rumah dy n aku picit loceng then aku tros blah , dlm card 2 aku bagitaw dy yg aku dah taw semua yg terjadi , lbih kurang pkol 3 dy call aku nk mtk maaf , aku diam n terus off fon , aku off fon dlm seminggu n aku x jumpe dy langsung , lepas seminggu aku on fon mcm2 mcj dy hantar , berapa minit lepas 2 dy call aku , aku pon lyn jela sbb rindu kan , then aku tros berubah , aku jadi seorang yg pendiam , lepas 2 kite owg jln kn hubungan mcm biasa , time 2 dy brubah sikit , dy semakin baik gn aku , kite owg couple smpai bulan 11 then dy ckp dy akan jarang gune fon n kite owg x leh jumpe sbb dy nk spm , dy sowh aku tgu dy smpai abis spm,  aku pon ye kan aje laa , aku tgu laa dy smpai abis spm , lepas dy abis spm , byk  kali aku ajak dy jumpe tapi dy xnak , aku mcj pon jarang dy blz , aku call mmg susa laa dy nk jawab , time 2 aku pelik sgt , then seminggu aku pikir psl hubungan kite owg , last2 aku wat keputusan nk break , tapi aku x ckp gn dy aku nk break , aku just x contact , x jumpe dy n aku diam kan diri , bln 1 aku trserempak dgn dy kat seremban , time 2 singgah shell nk isi minyak kereta , then ttbe dy tegur aku , tapi time 2 aku x sedar pon dy ade kat c2 , lepas dy tegur aku , bru laa aku sedar , then smpai skang kite owg lost contact . the end of story