Thursday, 26 January 2012

selamat tinggal CINTA !

PERTAMA KALI DI TIPU PEREMPUAN !!!


Bulan 5 2011 aku kenal gn sowg girl ney dri FACEBOOK . First time aku jumpe dy bln 6 . Kite org jumpe dekat umah dy . Then kite org keluar jln2 at seremban . First date laa konon nye . tp dy rosak kn hari 2 . time aku tga jln2 gn dy ttbe fon dy berdering n dy sowh aku hantar dy at satu tempat ney , dy ckp nk jumpe kakak angkat dy . aku pon hantar laa dy . lepas 2 boleh pulak dy sowh aku g tmpat len dlu . aku dgn muke jem tros blah . pastu dy mcj aku sowh tgu dy kt mne2 dlu , aku pon tgu la dgn perasaan lain mcm time 2 , then aku pown perhati laa dy dri jauh , rupe2 nye dy jumpe gn laki mne tah . time 2 aku mmg tersentap gilaa laa , tapi aku diam kan jee pasal ni , kowg nak taw bpe lame aku tgu ? 6jam aku tgu dy kat seremban 2 . last2 e2 yg aku dpt , lepas beberapa minit aku sakit hati sgt aku g laa kat tmpat yg aku hantar dy 2 , aku tnye gn owg kat c2 "kak ade nmpak x sowg girl pkai bju wrne coklat umur dlm lingkungan 17 ?" then akak 2 ckp "dy dah balik dik" pastu dy mcj aku dy dh sampai umah . aku pon tros g uma dy dgn perasaan mara n risau . smpai je umah dy , dy tros kua , aku just ckp dua perkatan je time 2 gn dy "terima kasih !" pastu aku blah . dlm perjalanan aku blk mcm2 aku pk , dlm masa yg sama dy mtk maaf gn aku , ambik masa jugak laa aku nak maaf kn dy time 2 , tp aku x ckp g dy yg aku nmpak dy jumpe laki lain . lepas 2 kite owg tros kn hubungan kite owg mcm couple lain , smpai bulan 8 ttbe dy sowh aku deactive acc fb aku , dy ckp sbb dy dh deactive acc fb dy , aku try find dy tapi x jumpe , then aku pown try find dy gune acc fb akak aku , kowg nk taw dy wat ape ? dy block acc fb aku , time 2 aku sabar lagi , aku diam diri lagi , beberapa minggu kemudian aku sje laa nk usha fb dy kn , aku bukak laa pkai acc mbe aku , then aku trkejot sbb dlm fb dy , dy wat status MARRIED gn laki mane tah . aku still sabar , aku diam diri sekali lagi , time 2 mmg mcm2 perasaan laa ade . time 2 jugak first time aku menangis sebab PEREMPUAN . Yela bkn senang nak terima bila org yg kite syg x setia gn kite , bayang kan laa ape yg aku rase time 2 , aku rase law kowg jadi aku mesti kowg dh lame tinggal kn girl ney kn ? Tapi aku terus kn hubungan aku gn dy dengan penuh sabar . Bulan 9 hari jadi dy , aku simpan duet dlm rm700 sbb nk beli hadiah utk dy , aku beli kan fon baru utk dy sbb aku kesian tgk dy pakai fon cikai , tiba hari jadi dia aku dpt mcj dri dy "bie npe x dtg birthday party ? " aku pon trkejot laa sbb dy x jemput aku n aku x taw apa2 pon psl birthday party dy , time 2 aku dpt taw dy sengaja wat cm 2 sbb dy x nak aku dtg n dy ada jemput laki lain yg aku x patut jumpa , mlm 2 aku g umah dy , tepat pukol 12 aku letak hadiah n card kat depan rumah dy n aku picit loceng then aku tros blah , dlm card 2 aku bagitaw dy yg aku dah taw semua yg terjadi , lbih kurang pkol 3 dy call aku nk mtk maaf , aku diam n terus off fon , aku off fon dlm seminggu n aku x jumpe dy langsung , lepas seminggu aku on fon mcm2 mcj dy hantar , berapa minit lepas 2 dy call aku , aku pon lyn jela sbb rindu kan , then aku tros berubah , aku jadi seorang yg pendiam , lepas 2 kite owg jln kn hubungan mcm biasa , time 2 dy brubah sikit , dy semakin baik gn aku , kite owg couple smpai bulan 11 then dy ckp dy akan jarang gune fon n kite owg x leh jumpe sbb dy nk spm , dy sowh aku tgu dy smpai abis spm,  aku pon ye kan aje laa , aku tgu laa dy smpai abis spm , lepas dy abis spm , byk  kali aku ajak dy jumpe tapi dy xnak , aku mcj pon jarang dy blz , aku call mmg susa laa dy nk jawab , time 2 aku pelik sgt , then seminggu aku pikir psl hubungan kite owg , last2 aku wat keputusan nk break , tapi aku x ckp gn dy aku nk break , aku just x contact , x jumpe dy n aku diam kan diri , bln 1 aku trserempak dgn dy kat seremban , time 2 singgah shell nk isi minyak kereta , then ttbe dy tegur aku , tapi time 2 aku x sedar pon dy ade kat c2 , lepas dy tegur aku , bru laa aku sedar , then smpai skang kite owg lost contact . the end of story

Sunday, 17 July 2011

DAH BELAJAR !

Huh . penat doe smenjak dh smbung blajar neh , tiap kali ade klaz kne la ulang alik dari nilai ke seremban , nk dok hostel p tgk cm x best jew , law bleh nk dok uma sewa p x jmpe2 uma utk d sewa, haha . tp penat2 pn bebaloi gak , mung fun lah at kolej uh , dpt kwn2 baru n pengalaman baru, the best part is aku kne mekap time treasure hunt , mung aku xkn lupe kenangan 2 , law mak aku tgk aku time 2 , mesti dy x nhaku aku anak dy , hahaha .



Monday, 4 July 2011

tension sangat !


Aku dh plan baek nk jmpe dy tp dy plak ttbe urgent blk kg . yg pelik tu time aku nk jmpe dy 2 lah ad jew dy bgi alasan , ada hal lah, keja lah, pnat lh, dy slalu wat aku curiga gn dy . aku slalu col dy no dy slalu buzy . aku pon x taw lah dy bgayut gn spe . time aku sowh dy accept relationship gn aku at lam fb dy sje wat lmbat, paz2 dy sowh aku deactive account fb aku , dy ckp gn aku dy dh deactive account dy . tpi bile aku bukak profile dy gune fb akak aku , aku tgk fb dy ade lg , rupe2 nye dy block fb aku . aku rase dy wat cm 2 sbb dy takot kantoi dy x setia , dy wat air mata aku mnitik , aku slalu trtanye2 perlu ke aku terus kn hubungan gn dy ? aku x nk trluke lg cm dulu . aku slalu bharap n bdoa agar aku dpt jmpe gn gurlz yg setia, jujur n baek . aku x kesa dri segi fizikal , yg pnting dy bole syg n jge hati aku . klaw dy bce post neh aku harap dy faham gn prasaan aku . 

Sunday, 3 July 2011

just the way u are :)

jom layan lgu ni . by bruno mars.



Oh, her eyes, her eyes make the stars look like they're not shinin'
Her hair, her hair falls perfectly without her tryin'
She's so beautiful
And I tell her everyday

Yeah, I know, I know when I compliment her, she won't believe me
And it's so, it's so sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look okay?
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are

And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful
And I tell her everyday

Oh, you know, you know, you know I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for, then just stay the same
So don't even bother asking if you look okay
You know I'll say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are

And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl, you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are

And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are, yeah